Cutia cu jocuri – ligretto, qwirkle și alte nebunii

Imaginează-ți o cutie pe care o iei cu tine ori de câte ori te vezi cu prietenii. Ce se ascunde în ea? Știu, îmi vei spune să las glumele la o parte, că doar s-a dus vremea (a se citi luna) cadourilor. Și totuși, ce se află în cutie? Răspunsul e simplu: jocuri. La grămadă (adică împreună cu gașca), avem de la cărți ungurești la catan, de la activity la femei contra bărbați, de la saboteur la uno sau cărți de poker. Adică tot felul de minuni care stârnesc amuzament, concetrare, nervi, strategie, distracție și toate cele – la care după cum ne umblă norocul în ziua respectivă (sau cum ni-l facem!).

Când vine vorba de board games, pot spune că am fost inițiată de mică (de pe la 6 ani). Străbunicul meu m-a învățat să joc 66 (un joc de cărți unde foloseam cărțile ungurești) – mi-era mai mare dragul să mă joc cu el. Nu mă lăsa întotdeauna să câștig, dar nici să mă supăr pe el nu puteam. În toți acești ani ce au trecut (vreo 20) am descoperit fel și fel de jocuri – inclusiv board games dedicate profesioniștilor (PM Galaxy fiind unul dintre ele). Mi-am dat seama cât de mult a evoluat industria acestui tip de divertisment și cât de antrenante devin jocurile. Și cum sunt deschisă la nou, vreau să împărtășesc cu voi niște jocuri de la oxygame despre care am auzit recent și pe care mi-ar făcea mare plăcere să le testez cu prietenii.

Ligretto

Jungle Speed are concurență! Ligretto este un joc de cărți (are 160 mai exact) și testează capacitatea de reacție a jucătorilor. Ideea e că toți jucătorii trebuie să acționeze în același timp. Scopul e să te debarasezi cât mai devreme de cărțile pe care le ai în mână (și de cât mai multe odată – respectând regulile jocului, bineînțeles). Câștigă partida persoana care a rămas prima fără nicio carte.

jocuri ligretto

Cu ajutorul cărților dintr-o cutie se pot juca între 2 și 4 participanți. Însă cele 3 cutii de culori diferite fac în așa fel încât Ligretto să poată fi jucat de o gașcă de până la 12 persoane. Pont când sunteți mulți, nu-i așa?

P.S. Jocul începe la START! Ce mai aștepți?

Qwirkle

Dintr-un anume motiv, numele jocului mă face să zâmbesc. Și după ce i-am citit regulamentul, am început să râd de-a dreptul. Pare atât de simplu – și totuși, genul acesta de jocuri sunt cele care îți pot da de furcă în stil mare.

jocuri ligretto

Jocul are 108 piese din lemn cu forme și culori diferite. Se joacă similar ca un scrabble, însă are alte regui. Două la număr și extrem de simple: pe aceeași linie (sau coloană) trebuie să existe fie simboluri diferite de aceeași culoare, fie același simbol de culori diferite. Iar când toată povestea se scalează – sunt 2-4 jucători – Qwirkle devine o adevărată distracție! Jocul se încheie în momentul în care toate piesele sunt așezate.

P.S. Șase piese în linie formează qwirkle (în cazul în care te întrebai unde intervine numele jocului în schemă!)

Cubul magic

La Rubik mă refer, bineînțeles! Dacă se încing spiritele în gașcă sau vrei să-ți așezi gândurile, asigură-te că aveți mereu în cutia magică un cub rubik. Tot antrenându-te, cine știe când ajungi la un campionat pe bune unde se rezolvă cubul cu viteza luminii (bine, poate nu chiar viteza luminii, dar rapid în orice caz)? 🙂

Dacă vrei să te mai inspiri când vine vorba de board games (jocuri de masă) pe care ai putea să le adaugi în cutia găștii tale, poți să apelezi la cei de la cutia.ro. Îi găsești pe site, pe facebook sau pe youTube.

Hai că posibilități avem, e timp să scoatem cutia de la naftalină și să mai organizăm o ieșire cu prietenii. Tu ce joc vei alege?

Spring SuperBlog 2019 made me do it (a se citi că-i un articol scris cu drag pentru o competiție de blogging creativ!).

Share: